luni, 30 octombrie 2017

Autumn Flyfishing

It's that time of the year when the forest is Golden and the water levels are low and clear. It's my favorite time of the year to be in the nature and the fishing is also good, especially for grayling. I was this time fishing on the Neckar river, on a stretch where is also a golf club. It;s very nice to fish and walk through a green biliard like scenary. Fishing was hard but the small nymphs made the diferrence. I managed to catch some nice grayling and a couple of trout too. My wife came to film me and we made a small movie. I will try to do more in the future.
Enjoy!

Autumn Flyfishing Video























sâmbătă, 25 februarie 2017

Cum se obtine permisul de pescuit in Germania

   Obtinerea permisului de pescuit in Germania, pare la prima vedere o chestiune destul de complicata. cel putin asa auzisem de la toti oamenii. Nu zic ca este foarte simplu dar nu este nici foarte complicat. Trebuie doar sa te interesezi putin, si ti se va spune exact ce trebuie sa faci. Eu fiind pescar inrait, dupa ce m-am mutat in Germania nu am putut sa rezist doar pescuind in lacuri private, asa ca m-am interesat la mine in zona unde se tine curs de pescuit si am gasit in Karlsruhe la AVK(Angelverein Karlsruhe). Cursurile se tin de doua ori pe an, primavara si toamna (FruhJahr/SpatJahr). Cel din primavara este mai intensiv si mai compact (dureaza cam o luna, in fiecare weekend de la 8-18) si cel din toamna se intinde pe parcursul a catorva luni. Eu m-am inscris in Februarie 2015 pentru cursul ce incepea in Martie. Am fost la toate orele de teorie, unde ti se explica de la specii de pesti, la ape, insecte, boli, ustensile de pescuit, etc. Daca ai habar de pescuit si despre pesti in general nu este foarte complicat. Mai greu este cu limba, pentru ca stiu ca majoritatea romanilor care vin in Germania, au problema asta, dar dupa cum spuneam, daca esti pescar, iti va fi mult mai usor, pentru ca teoretic stii despre ce este vorba. Dupa ce se gata orele de teorie(30 la numar) vei fi instiintat cand va fi examenul. Urmeaza doar sa te pregatesti din cartile cumparate la inceputul cursului. Odata cu cartile vine si un CD, dupa care am invatat eu. Prin invatat spun, facut chestionare. La fel ca la examenul de sofer. Sunt in total vreo 800 de intrebari, din 5 categorii: Specii de pesti, Ecologie acvatica, Boli, Ustensile de pescuit, Legislatie piscicola. La examen vei primi 60 de intrebari, din care ai voie sa gresesti 15, dar nu mai mult de 3 intrebari pe categorie. Complicat, nu? :). Dupa cum ziceam, pe CD ai toate intrebarile si poti face simulari de examen. Eu am inceput cu 25 de raspunsuri corecte, si pe final faceam 55-60. Ajunsesem sa invat intrebarile deja. Mai jos aveti poze cu cartile si cu exemple de intrebari( gen,: Ce specii de pesti au perioada de reproducere vara? a)Salmonide
                             b)Ciprinide
                             c)Coregonul

Raspunsul este evident Ciprinidele care au perioada de reproducere Aprilie-Iunie.
Ideea este ca facand chestionare te testezi singur si vezi daca esti pregatit sau nu. Daca nu iei examenul din primavara il poti da in toamna, fara sa mai platesti cursul si fara sa mai participi la orele de teorie. Eu am avut 57 de rapsunsuri corecte, fiind incepator la germana in momentul examenului, deci se poate. Costurile se ridica undeva la 250 de euro, taxa de insciere si cartile, nu este o avere, tinand cont ca permisul este valabil toata viata.
 In concluzie zic sa nu ezitati sa va inscrieti la curs pentru ca apele din Germania sunt pline de pesti frumosi si daca locuim aici, este pacat sa nu facem ceea ce nu place.