joi, 17 octombrie 2013

Din vara

 Am reusit acum vreo 2 luni sa prind un clean foarte frumos. Nu am pus poze cu el pe blog atunci, dar cred ca merita o postare. Sa va povestesc putin cum l-am prins. Eram pe Timis, in apropiere de Timisoara, intr-un loc pe care il stiam de la bunul meu prieten Mihnea (www.muscar.ro). O zona cu un platou lutos, cu apa pana la glezna care la un moment dar are un prag si apa ajunge undeva peste 2 m. Am observat mai multi cleni frumusei cum iseseau din groapa si stateau la umbra pe sub salcii la marginea pragului. I-am vazut si pe cei mari, care erau totusi mai sfiosi putin. Am inceput sa bat zona cu streamere. Am avut urmariri, lovituri, dar nu atacau hotarat. Am pus ude....dar cu acelasi rezultat. Atunci mi-am adus eu aminte de o arma secreta la clean. O furnicuta mica, pe carlig de 16. Am lansat chiar la umbra sub crengi si imediat a iesit individu asta si a "aspirat-o" de pe suprafata apei. Eram cu batul de 7,6 picioare si clasa 3. Va dati seama ce drill am putut avea. M-a plimbat putin in sus si in jos, prin apa mare si mica dar am reusit sa il duc la mal. Cateva poze si eliberarea inapoi in mediul sau. Cam asta a fost.
Cheers!!!

5 comentarii:

  1. Salut. Multumim de poveste si poze. Daca imi permiti o sugestie... Contrastul e un pic prea mare intre textul alb pur si fundalul negru si e un pic obositor de citit... Si? Unde e furnicuta? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Silule :) O sa incerc sa fac niste modificari la font sa vad cum se vede mai bine. Mersi pentru sugestie. O sa pun poze si cu furnicuta, doar sa leg cateva ca nu mai am.

    RăspundețiȘtergere
  3. Calin nu ne mai face pofta! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ziceai ca ar mai fi material de un articol ... despre lipani?:))

    RăspundețiȘtergere