duminică, 9 septembrie 2012

Trout season over!!


 Se incheie un nou sezon de pescuit la pastrav. Cel mai slab din toti anii mei de muscarit, pesti din ce in ce mai putini si mai mici. Sunt curios ce va fi la anul...

So...the trout season is over. The worst from all of my flyfishing years... The fish are fewer and much smaller. We'll see what the next year will prepare for us. Cheers





12 comentarii:

  1. Ciudat, in iunie am prins destul de multi pe Bistra Marului.Nici nu stiam ca este fantanel pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. La inceput de sezon se prinde bine cam peste tot...Oricum, nu mai e nici la Poiana ce a fost...

    RăspundețiȘtergere
  3. Anul asta a fost destul de fructuos pentru mine, am avut partide frumoase pe Bistrita Aurie, Neagra si chiar pe Dobra.In ciuda imaginilor apocaliptice zugravite pe diverse forum-uri, mai sunt rauri frumoase, care mai au si ceva peste.Fac o incursiune saptamana asta pe Crisul Pietros si pe Valea Iadului.Sper sa se pastreze trendul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe Crisul Pietros poate mai e ceva peste, dar pe Iad e jale. Am pescuit prin mai, sunt multi curcubei din pastravarii , asa pe la 18 cm, si ceva indigeni si lipani, dar mult mai putini fata de cati erau. Sa imi zici cum a fost, ca sunt curios

    RăspundețiȘtergere
  5. Sigur. Stii cumva de unde sa face permisul pentru Iad, ca n-as vrea sa pierd timpul bajbaind pe acolo.Am inteles ca ar fi si un baraj.Unde ai pescuit ? In amonte sau in aval de el?

    RăspundețiȘtergere
  6. In amonte am pescuit, am inteles ca e mai buna zona. Mergi linistit, ca vine padurarul pe malul apei si iti taie chitanta...nu tre sa ii cauti tu

    RăspundețiȘtergere
  7. Ok.Tocmai m-am intors dupa o incursiune de doua zile in Apuseni.Am inteles ca nu a mai plouat de vreo doua luni in zona iar rezultatele s-au vazut:
    Crisul Pietros - ridicol de scazut, doar cateva atacuri in timpul zilei.M-am scos seara tarziu cand au inceput sa mucareasca serios chiar inainte de lasarea intunericului.Undeva la 7-8 patraviori toata ziua.Am inteles se umbla cu curent , iar la un debit asa scazut al reului e clar ca nu scapa nimic.
    Iad - am fost in amonte de Valea Lesului - Iadul e practic un firicel de apa, din ce am inteles discutand cu un proprietar de pensiune, si el apsionat de pescuit, nu mai e coada de pastrav pe marea majoritate a raului(vorba vine - ca-i ca un parau mai mic).Au murit pe capede din cauza caldurii.ASsta a fost chiar o lovitura, unde mai pui si drumuc infect pana acolo.
    Somesul Cald - in disperare de cauza , dupa experienta trista de pe Iad, am decis sa vad care-i treaba cu atat de mult laudatul Somes, unde am ajuns pe la 2-3 ale amiezii in zona Doda Pilii.Mi-a depasit orice asteptari: rau superb, bine populat, cu foarte multi lipani.In plus, aparent, e pazit de oamani pasionati.Am prins in cateva ore o gramada de lipani de diferite marimi(majoritatea mici).Erau extrem de selectivi, mergand doar la uscate CDC de 18-20.Dar daca nimereai musca aveai actiunea asigurata, pranzand si 6-7 intr-un loc.Am vazut si ceva clenoci, insensibili la orice le ofereai.Abia astept sa merg la inceputul veriiviitoare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Hi, nice trouts, i'm also a trout and chub specialized fisherman, but i'm chasing them with spin fishing lures. Your blog is one of my favorite, You could visit mine too, I'm from Romania too.
    And,good luck to the next season.

    RăspundețiȘtergere
  9. Claudiu, si mie mi-a placut foarte mult la Doda Pili, pare asa un rau perfect pentru muscarit. E bine ca mai sunt lipani, pacat ca nu apuca sa creasca prea mari...pacat!

    @seklerangler- Thank you for visiting my blog and for the kind words....tight linnes!!

    RăspundețiȘtergere
  10. ma bucur ca te-am gasit... sper ca ai mai pescuit pe vedea si ai ajuns si pe teleorman. vali, alexandria

    ai grija de tine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu ma bucur ca mi-ai vizitat blogul. Din pacate nu am mai iesit la pescuit ...

    RăspundețiȘtergere